Åpen dag ved Heimdal Varmesentral

18 Sep, 2023

Mandag ettermiddag den 2. oktober inviterer vi til åpen dag ved Heimdal Varmesentral. Dagen er først og fremst tiltenkt naboene våre som vil vite mer om hva som skjer når vi forbrenner søppel og produserer fjernvarme. Du får også en orientering om planene for karbonfangst.

Program for dagen:

 

Intro om fjernvarme

Fjernvarmesjef i Trondheim, Ove Berggård, gir generell informasjon om fjernvarme i Trondheim, Statkraft sin rolle i avfallshierarkiet og hva vi slipper ut gjennom pipa.

Leder for karbonfangstprosjektet, Bjørn Hølaas, orienterer om planene for karbonfangst på Tiller. Hva vil karbonfangst bety for byen vår? Hvor skal det bygges nytt? Er det trygt å bo i nabolaget? Hvordan vil naboene bli påvirket?

Trondheim Renholdsverk står klare for å svare på spørsmål om resirkulering og lignende. 

Arrangementet foregår utendørs med kaffe og enkel servering.

 

Omvisning i anlegget

Hvordan lager vi varme av søppel? Bli med på omvisning i anlegget fra der søppla kommer inn, via kontrollrommet og ned til ovnene og renseanlegget og der varmt vann sendes ut med pumper til store deler av byen.

 

Praktisk informasjon

Området, både inne og ute, er omfattet av strenge HMS-krav. Vi må til enhver tid vite hvem som oppholder seg på området. 

Programmet kjøres 3 ganger med oppstart kl 17:00, 18:00 og 19:00

 

Påmelding

For at vi skal vite hvem som deltar når, ber vi deg velge tidspunkt for oppmøte og melde deg på via lenken nedenfor.

Hold deg oppdatert

Arbeidet med å realisere karbonfangst ved anlegget på Heimdal er nå inne i en ny fase. Ting begynner å skje; høringsrunder, folkemøte og reguleringsplan er noe av det som kommer.

Meld deg på Nyhetsbrev for å følge med