Faktura og betaling

Som kunde vil du motta faktura hver måned. Vi distribuerer faktura via eFaktura, post og EHF, og vi tilbyr automatisk betaling via AvtaleGiro. eFaktura og AvtaleGiro kan kombineres.

eFaktura

Med eFaktura mottar du faktura fra Statkraft Varme AS rett i nettbanken din. Fakturaen er ferdigutfylt, og du slipper å taste KID, kontonummer, beløp og forfallsdato når du skal betale, men du har mulighet til å endre både forfallsdato, beløp og kontonummer som skal belastes.

I nettbanken vil du få et arkiv over alle betalte og ubetalte regninger, og det er enkelt å betale regninger selv om du er på reise.

Avtale om eFaktura oppretter du i din nettbank. Når du betaler en faktura fra Statkraft Varme, skal du kunne velge eFaktura fra oss i nettbanken.

For å registrere en avtale om eFaktura manuelt, trenger du din eFaktura-referanse, den finner du midt på fakturaen fra oss.

EHF

Vi tilbyr EHF-faktura til våre næringskunder. Bedriften må være registrert i ELMA-registeret med samme organisasjonsnummer som hos Statkraft Varme. Når det er gjort, tar dere kontakt med vårt kundesenter og gir beskjed om at dere ønsker EHF-faktura.

AvtaleGiro

Med AvtaleGiro blir dine faste regninger automatisk betalt. På forfall belaster banken din konto for avtalt beløp, og overfører dette til oss. Du har mulighet til å stoppe betalingen, om du skulle ha behov for det.

Ved å opprette både eFaktura og AvtaleGiro mottar du ingen papirfaktura, og betaling skjer automatisk ved forfall.

Du oppretter AvtaleGiro ved å finne Statkraft Varme AS som tilbyder i nettbanken neste gang du betaler en faktura fra oss. Hvis du får problemer kan banken din hjelpe deg med dette.

Fakturagebyr

Fra 01.01.2021 innfører vi et fakturagebyr på kr. 49.- for alle som mottar papirfaktura. Det betyr at du kan spare 588.- kroner pr. år ved å gå over til elektronisk faktura. For å slippe gebyr må du før nyttår ha opprettet e-fakturaavtale i nettbanken. Bedriftskunder kan gå over til elektronisk fakturering på EHF-format eller kontakte oss for å få faktura via e-post.Relatert innhold